U bent een advocaat? Fantastisch!
Bij de workshop en oefenrechtbank in de klas is een advocaat onmisbaar. Meestal is dit een advocaat uit dezelfde plaats als de school. U draagt bij aan het project en aan de maatschappij. Bent u geen advocaat? Geen probleem, u kunt wel helpen. Neem contact op via onze e-mail: info@juniorjurist.nl
Image is not available
Wat is advocaat voor de klas?
De JuniorJurist Academie en de Nederlandse Orde van Advocaten bieden aan basisscholen “Advocaat voor de klas” aan. Deze lesmethode van de Juniorjurist Academie bestaat uit een inspirerende, interactieve workshop, een glossy tijdschrift en een oefenrechtbank. De docent van de JuniorJurist academie komt in de klas met een advocaat. De advocaat heeft een belangrijke rol als speciale gast bij de workshop van de JuniorJurist Academie. De advocaat heeft de leiding bij de oefenrechtbank in de klas en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Daar worden de kinderen en de advocaat altijd blij van. En wij van de JuniorJurist Academie ook. School na school!
Image is not available
Er zijn drie onderdelen.
1.
Een inspirerende en grappige workshop door een docent van de JuniorJurist Academie, met als “very special guest star” de èchte advocaat-voor-de-klas.
2.
Na de workshop gaan de leerlingen vier weken in de klas zelf aan de slag met het tijdschrift “Recht & Wet”, een tijdschrift vol informatie, verhalen en humor over wetten en rechtszaken.
3.
De afsluitende oefenrechtbank is absoluut het hoogtepunt van “Advocaat voor de klas”. De kinderen treden, begeleid door “hun” advocaat, op als advocaat, rechter, officier van justitie of verdachte. En natuurlijk dragen de kinderen (advocaat, rechter of officier van justitie) daarbij ook een heuse toga!
Image is not available
Wilt u meedoen?
Wij nodigen iedere advocaat van harte uit om zich aan te melden en/of, een klas te "sponsoren". Bent u een docent/school en wilt u dit lesprogramma ook in uw klas? Dan kunt u zich aanmelden voor Advocaat voor de klas!
Image is not available
Slider